PROJECT: Υγιεινές Συνήθειες και ποιότητα ζωήςeducation.jpg
ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: Ψυχική Υγεία
ΜΕΛΗ: Μαρία Χασικοπούλου Έφη Πετρίδου
Βασιλική Τσομακίδου Νεσλιχάν Χ. Μπασιά


Όταν είδα στο πίνακα ανακοινώσεων τα θέματα του projectτου 2ου τετράμηνου αυτό που μου κέντρισε την προσοχή ήταν το υγιεινές συνθήκες και ποιότητα ζωής, καθώς είναι ένα θέμα που αποτελεί όλο και πιο πολύ επίκεντρο συζήτησης στις μέρες μας. Έτσι το επέλεξα και τελικά κατάφερα να ασχολούμαι τώρα με αυτό.

16.02.2012
Σήμερα, επιτέλους ήταν η πρώτη μέρα που αρχίσαμε το καινούριο μας project…! Ανυπομονούσα να ξεκινήσουμε την καινούρια μας περιπέτεια.
Η κ. Λαμπάκη μας ενημέρωσε σχετικά με την διεξαγωγή του μαθήματος και τον τρόπο συμπλήρωσης των ημερολογίων. Αναλύσαμε τον όρο ποιότητα ζωής και ανταλλάξαμε απόψεις για το τι θεωρεί ο καθένας ποιότητα ζωής για τον ίδιο.

23.02.2012
Η κ. Βράντζα Τζουμάκη Πατρούλα μας ενημέρωσε σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής και το τι πρέπει να τρώμε για να έχουμε ισορροπημένη διατροφή, αλλά και πιο τροφές μας βοηθάνε στη συγκέντρωση κατά την περίοδο των εξετάσεων. Μας ανέφερε τον 10λογο υγιεινούς διατροφής και αναλύσαμε πλήρως τα αποτελέσματα που έχει η σοκολάτα στο οργανισμό μας. Θα μπορούσα να πω ότι η κ. Τζουμάκη κάλυψε όλες τις απορίες που είχαμε με πολύ ευγενικό τρόπο.

01.03.2012
Σήμερα κάναμε διαχωρισμό των ομάδων και αποφασίσαμε με ποιο θέμα θα ασχοληθεί η καθεμιά. Εμείς διαλέξαμε την ψυχική υγεία, γιατί θέλουμε να μελετάμε τις δραστηριότητες από την πλευρά ψυχολογίας και τα οφέλη που αποκομίζουμε για τον εαυτό μας αποκτώντας κάποιες εμπειρίες. Στο τέλος της ώρας μας ανακοίνωσε ότι αύριο θα πάμε στον Α.Σ. Ορέστη Βασίλη για να κάνουμε ΤaeKwonDo. Χάρηκα πολύ γιατί ασχολούμαι πολλά χρόνια με το TKDέχοντας ως δάσκαλο τον Χρηστίδη Αντρέα.02.03.2012
Επισκεφτήκαμε τον Α.Σ. Ορέστη Βασίλη. Εγώ ένιωθα οικία με τον χώρο, αλλά για τα άλλα παιδιά ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Κάναμε ασκήσεις προθέρμανσης, κάποια παιχνίδια και αυτοάμυνες. Ο δάσκαλος ήταν ευγενέστατος και μας είπε μερικά πράγματα για το ΤΚDαλλά και τον ίδιο που ούτε εγώ γνώριζα. Το καλύτερο όμως μας το κράτησε για έκπληξη….! Αφού μας μοίρασε αναμνηστικά μπλουζάκια, μας κέρασε φαγητό από μια καντίνα λέγοντας ότι δεν πειράζουν οι αμαρτίες μια στο τόσο..! Περάσαμε φανταστικά!

08.03.2012
Η κ. Λαμπάκη μας ενημέρωσε για κάποια δυσάρεστα γεγονότα, δηλαδή ότι υπάρχει κίνδυνος απαγόρευσης των μετακινήσεων με λεωφορείο και ματαίωση κάποιων δραστηριοτήτων λόγω κατάληψης. Ακόμη μας υπέδειξε πώς να χρησιμοποιούμε το wiki και μας είπε ότι έχει κανονίσει αύριο να πάμε στη ΦΕΞ για να κάνουμε TaiChi.

09.03.2012
Σήμερα πήγαμε να κάνουμε Tai Chi και γνωρίσαμε την κ……….. που μας υποδέχτηκε με χαρά και μας βοήθησε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αθλήματος. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ καθώς έχω συνηθίσει να είμαι πιο υπερκινητική, ωστόσο ήταν μια καινούρια εμπειρία αλλά με έκανε να βαρεθώ..! L

15.03.2012
Δεν προλάβαμε να κάμουμε πολλά πράγματα σήμερα, αλλά καταφέραμε να δούμε το videoαπό το TaeKwonDo. Η κ. Λαμπάκη μας μοίρασε τις δηλώσεις για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και χάρηκα πολύ που δεν ακυρώθηκαν τελικά.

16.03.2012
Πήγαμε στη Χρύσα για να κάνουμε μια έρευνα για το τι θεωρεί ο καθένας ποιότητα ζωής. Κατάφερα να ρωτήσω 3 ανθρώπους. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αλλά και δύσκολο καθώς δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι καταδεχτικοί στις ερωτήσεις μας.

22.03.2012
Σήμερα αφιερώσαμε την ώρα μας για να συζητήσουμε τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων. Ο καθένας είχε μια δικιά του προσωπική γνώμη για το τι είναι ποιότητα ζωής εξάλλου όπως μάθαμε κιόλας η ποιότητα ζωής δεν μπορεί να προσδιοριστεί με μια λέξη.
23.03.2012
Η κ. Λαμπάκη είχε κανονίσει για σήμερα να πάμε στο νοσοκομείο στη μονάδα ψυχιατρικής. Εκεί μας υποδέχτηκαν με ευγένεια οι νοσοκόμες και ο κ.... και μας είπε μερικά λόγια για το άγχος ποια είναι τα αποτελέσματα του και από τι προκαλείται. Ήταν πολύ ενδιαφέρον αλλά στο τέλος βαρέθηκα γιατί τα εξηγούσε πολύ επιστημονικά. Πλησίαζε και η ώρα του φαγητού :D
29-30.03.2012
Αυτές τις δύο μέρες δεν πήγα σχολείο γιατί πήγαμε εκδρομή στην Αράχωβα και περάσαμε φανταστικά. Αλλά ενημερώθηκα από τα υπόλοιπα παιδιά ότι πήγαν στην εκκλησιαστική σχολή. Κάποιοι το βρήκαν ενδιαφέρον και συζήτησαν με τους μαθητές άλλοι πάλι διάλεξαν να κάτσουν στις πίσω θέσεις και να πάρουν ένα καλό υπνάκο.
05.04.2012
Σήμερα έγινε καταμερισμός εργασιών για την τελική παρουσίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Ο καθένας πηρέ ένα θέμα που τον ενδιέφερε κι εγώ με τη σειρά μου πήρα το TKD. 06.04.2012
Σήμερα με τη βοήθεια της κ. Λαμπάκη αναλύσαμε τις ενότητες του καθενός και μας έδωσε πληροφορίες για το τι πρέπει να γράψουμε και πως πρέπει να είναι η δομή του.
26.04.2012
Σήμερα δουλέψαμε το powerpoint. Οι περισσότεροι από εμάς δεν το είχαμε ξαναχρησιμοποιήσει αλλά με τη βοήθεια των υπόλοιπων παιδιών καταφέραμε να φτιάξει ο καθένας τη δική του εργασία.

27.04.2012
Αποφασίσαμε ποια θα ήταν η σειρά με την οποία θα παρουσίαζε ο καθένας την δουλειά που έχει κάνει. Αναθέσαμε ρόλους και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον ώστε όλοι να τελειώσουν την εργασία τους.
11.05.2012
Σήμερα είδαμε το τελικό powerpoint με όλες τις εργασίες των παιδιών ενωμένες. Νομίζω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά που χωρίς τη βοήθεια της συντονίστριας μας δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε
12.05.2012
Και σήμερα έφτασε η μέρα που θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε πια όλοι μαζί. Κάναμε την τελική μας πρόβα και σχεδόν όλα πήγαν καλά.
Γενικά
Και άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τελικά το projectπου ακούγαμε όλοι μας και αγχωνόμασταν για τι θα συναντήσουμε δεν ήταν και τόσο τρομερό. Ο καθένας κατάφερε να προσαρμοστεί με τον δικό του τρόπο στις απαιτήσεις του καινούριου μας μαθήματος. Όλα πλέον είναι έτοιμα και περ ιμένουμε με αγωνία τη τελική μας παρουσίαση. Άλλο ένα μάθημα που μας πρόσφερε πολλές καινούριες και αξέχαστες εμπειρίες έφτασε στο τέλος της. Χωρίς όμως να λείπουν οι διαφορές μεταξύ των παιδιών και της καθηγήτριας μας, εξάλλου χωρίς αυτές δεν θ μπορούσαμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ωστόσο αποκομίσαμε πολλά οφέλη. Μάθαμε ότι η ποιότητα ζωής είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα και καταφέραμε να μάθουμε να τρώμε υγιεινά και να ασκούμαστε καθημερινά.!


ΤΕΛΟΣ
Νεσλιχάν Χ. Μπασιά